Kliknite ovdje za pretragu

Izmena aluminijumske felne

Tehničke karakteristike felne su objašnjene na slici ispod :

Informaciona shema

1. Širina felne u inčima.
2. Prečnik felne u inčima.
3. Razmak felne : razdaljina u milimetrima između dva suprotna šrafa.
4. ET ili pomicanje : razdaljina koja deli površinu naslanjanja od ploče u sredini felne.
5. Srednji otvor : prečnik od središta felne u kojem se nalazi čvorište..

Ako znate razmak, otvor, broj rupa i pomicanje vaših originalnih felni, slobodno koristite naše pretraživanje po veličini

Ako ne znate ove informacije, ni to nije problem jer imamo bazu podataka koja upućuje na sve te karakteristike u skladu sa vozilom. Možete odabrati vaše vozilo ovde. Naša stranica će vam prikazati sve felne sa dobrim karakteristikama u skladu sa odobrenjima proizvođača istovremeno za prednji i stražnji deo vaših felni.

Kada pronađete što ste tražili, moći ćete saznati tačnu veličinu felni koje su odobrene za vaše vozilo. Sada možete obaviti pretraživanje po veličini poštujući usloveispod

Pravila koja treba poštovati

Možete odabrati drugačiju veličinu felne od one koja je originalno odabrana za vaše vozilo. Ipak, neka pravila morate poštovati :

  • Broj rupa i identičan razmak : vaša felna je fiksirana šrafovima. Tako, mesto rupa za fiksiranje šrafova na vašoj felni mora biti u potpunosti isto kao i mesto na osovini. To mesto karakterišu broj rupa i udaljenost između dve suprotne rupe (razmak).
  • Otvor je identičan ili viši : probušeno mesto odgovara srednjem otvoru felne, koji se fiksira na čvorištu vaše osovine. Tako, ta rupa mora biti viša ili jednaka prečniku čvorišta, inače se vaša felna neće moći pričvrstiti. Ponekad, ako je bušotina na višem mestu od onog gde ga preporučuje proizvođač, mogu vam se dogoditi vibracije koje ometaju vožnju. Kako biste rešili taj problem, mi felne dostavljamo sa prstenovima za centriranje koji omogućavaju da se "uništi" razdaljina između čvorišta vaše osovine i središta vaše felne.
  • Ekvivalentno pomicanje : pomicanje je važno jer određuje poziciju felne u odnosu na osovinu. Zbog prevelikog pomicanja felne možda ćete da dotaknete unutrašnjost osovine i sistem kočenja. Ako je pomicanje preslabo felna će ispasti i dotaći karoseriju. Idealno pomicanje zavisi od svakog vozila ponaosob.